Verkoop uw telefoon en ontvang €5 extra!
Code: extra5
Verkoop uw telefoon en ontvang €5 extra! Code: extra5
Verkoopmijntelefoon.nl
Meer dan 300 bomen geplant

Met trots kunnen wij zeggen: 300 gekochte toestellen = 300 geplaatste bomen! 

Verkoopmijntelefoon.nl helpt het ecosysteem herstellen door het planten van bomen. Wij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het milieu, want een schoner, beter milieu is noodzakelijk voor een duurzame economie. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met One Tree Planted. Voor elke ingekochte telefoon wordt er 1 boom gepland. Hierdoor helpen we niet alleen om het ecosysteem te herstellen maar ook werkgelegenheid te creëren.   

Ons doel is om vóór 2024, 700 bomen te planten. Inmiddels staat de teller op meer dan 450 geplante bomen. Wij hebben op 1 februari 2023 een certificaat van One Tree Planted ontvangen waarop te zien is dat met onze bijdrage 300 bomen zijn geplant in het regenwoud. Uiteraard zijn wij hier erg trots op. Maar we zijn er nog niet. U kunt vandaag nog uw oude Samsung of iPhone verkopen aan ons, zodat we samen nog meer bomen kunnen planten. Helpt u mee? 

Hoe draagt het planten van bomen bij aan het ecosysteeem? 

Het planten van bomen is een betrouwbare manier om het ecosysteem te herstellen. Hier zijn een aantal redenen waarom: 

  • Bomen zorgen voor zuurstof: Bomen zijn van essentieel belang voor het produceren van zuurstof in de atmosfeer. Ze absorberen kooldioxide en produceren zuurstof door middel van fotosynthese. Hierdoor helpen ze de luchtkwaliteit te verbeteren en de klimaatverandering tegen te gaan. 
  • Bomen toegevoegde biodiversiteit: Bossen zijn de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten. Het planten van bomen kan helpen om de biodiversiteit te behouden of te vergroten door een gecombineerd aanbod voor verschillende soorten dieren en planten. 
  • Bomen helpen bij het voorkomen van bodemerosie: Bomen helpen bij het stabiliseren van de grond en voorkomen zo bodemerosie. Ze verminderen ook de impact van overstromingen en verminderen de hoeveelheid sediment en chemische stoffen die in geleidelijke waterwegen terechtkomen. 
  • Bomen helpt bij het verbeteren van de waterkwaliteit: Bomen spelen een belangrijke rol bij het filteren van water. Ze helpen bij het verminderen van de hoeveelheid sediment en chemische stoffen die in onbekende waterwegen terechtkomen, waardoor de waterkwaliteit wordt verbeterd. 
  • Bomen verminderen de impact van klimaatverandering: Bomen helpen bij het verminderen van de effecten van klimaatverandering door het verminderen van de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer en het verminderen van de impact van overstromingen en droogtes. 

Al met al zijn de planten van bomen een belangrijke stap om het ecosysteem te herstellen en te behouden. Door de planten van bomen kunnen we de biodiversiteit vergroten, de luchtkwaliteit en waterkwaliteit verbeteren, bodemerosie voorkomen en de impact van klimaatverandering verminderen. 

Met refurbishen worden er minder grondstoffen gebruikt 

Zoals u hebt kunnen lezen is het planten van bomen een goede en belangrijke manier voor het ecosysteem. Alleen zijn er meer manieren om een bijdrage te leveren aan het milieu. Niet voor niets wordt er gepromoot om te kijken of uw spullen echt aan vervanging toe zijn of het nog gerepareerd kan worden of dat u er onderdelen van kunt gebruiken. Dit omdat sommige grondstoffen steeds minder worden en het in de toekomst een keer kan opraken. 

Bij Verkoopmijntelefoon.nl streven wij naar een duurzame samenleving. Wij zetten ons dan ook graag in voor een beter milieu. Dit doen wij onder andere door mobiele toestellen te kopen die men niet meer gebruikt. Veel mensen hebben mobiels thuis liggen die ze niet meer gebruiken omdat ze een nieuw toestel hebben of omdat het toestel schade heeft en de reparatie een te grote kostenpost is. Zonde! U kunt namelijk ook uw oude gsm verkopen aan Verkoopmijntelefoon.nl. 

Wij refurbishen mobiele telefoons, ook wel reviseren genoemd. Waarbij bepaalde onderdelen vervangen worden, waardoor het toestel weer opnieuw gebruikt kan worden. Mocht het toestel zoveel schade opgelopen hebben dat reparatie geen nut meer heeft, dan zullen wij de onderdelen die nog in goede staat zijn gebruiken voor andere toestellen. Hierdoor wordt de afvalberg stukken minder en hoeven er geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden om een nieuwe iPhone of Samsung te produceren. 

  

Helpt u ons naar de 700? 

We hopen dat u na het lezen van dit artikel ook uw bijdrage wilt leveren voor een beter ecosysteem en milieu. Samen kunnen we meer bereiken, dus kijk snel thuis uw kasten en lades na om te zien of er nog oude telefoons liggen. Wij nemen ze graag van u over.

Gerelateerde berichten

Door op verzenden te klikken accepteert u onze algemene voorwaarden en privacybeleid.